Mi az igazság a zellerlé fogyasztásával kapcsolatban?

Miért pont a zellerlé?

A múltkori zelleres posztomnál visszajeleztetek, hogy érdekel benneteket ez az egész zeller dolog és, hogy milyen céllal fogyasztom.

A célom tulajdonképpen nem más, mint anno a növényi étrenddel. A tesztelés. Vagyis az, hogy ódákat zengenek róla mindenhol, hogy mennyi mindenre jó és a világ összes bajából kigyógyít, stb. Tudjátok, a szokásos.

Zellerlé

Én szerencsére egy teljesen egészséges ember vagyok, a zellerlé fogyasztásának káros hatása nincsen, nem drogozni kezdtem el, hanem csak a zellerlevet nyomom🤪, úgyhogy “mit veszíthetek alapon”, örök szkeprikusként belevágtam, hogy a saját bőrömön tapasztaljam a hatásait.

A jótékony hatásairól már könyvet is írtak (hozzáteszem, egy olyan ember, aki nem bizonyítékokkal és kutatásokkal, mérésekkel alátámasztott dolgokról ír, hanem egy “felsőbb erő” vezérli, akitől az utasításokat kapja. Ezt döntse el mindenki magának, hogy elhiszi-e, vagy sem. Mindenesetre már számos páciense kigyógyult a világ minden bajából a kezelése által, és, mint mondtam, káros hatása nincs ennek a féle “gyógymódnak”, így gondoltam letesztelem én is.)

Az egész teória arra van alapozva, -nagyon, nagyon lerövidítve-, hogy a májban felgyülemlenek a toxinok, káros anyagok, növényvédő szerek, stb., amik a folyamatos bekerülés mellett nem tudnak egyenlő arányban kiürülni és ez megbetegíti az egész testünket. Nem csak a májban rakódnak le ezek a szerek, hanem vándorolnak szervről-szervre és a lappangó vírusok várják a gyenge napokat, hogy feltörhessenek és lecsaphassanak. Ebből lehet pajzsmirigy problémád, májbetegséged, károsodhatnak az idegeid, szívelégtelenséged, meg szinte bármi, amit csak akarsz.

A kúrának “csak” egy része a zellerlé. Emellett még számos más dolgot is javasol.

angol zeller

Én nem változtattam mást (a korábbi étrendemhez képest), csak a zellerlevet vezettem be. De azt tudni kell, hogy nekem alapból nagyon hasonló a javasolt kúra alatti étrendhez az étrendem, azaz nem fogyasztok állati eredetű termékeket, nem fogyasztok feldolgozott termékeket, készételeket, stb. Javasol még más táplálékkiegészítőket is, de azokat én nem vezettem be, vagy nem rendszeresen.

Most már lassan két hete csinálom a kúrát és megmondom őszintén, hogy idáig nem tapasztaltam túl sok változást.😅 Lehet, hogy ez annak a következménye, hogy egyébként sem volt semmi bajom, de az is lehet, hogy attól, hogy nem érzek drasztikus változást, még javult a szervezetem, csak nincs “tünete”. Vagy csak még túl kevés ideje “kúrázom”. Netán nem is ér az egész semmit...🤷🏼‍♀️

Viszont! Az első 3-4 napban a zellerlé ivását követően teljesen máshogy indult a reggelem, mint szokott. Itt fontos kiemelnem, hogy ezeken a napokon még nem szűrtem le a levet, hanem rostosan ittam és a citromos vizemmel indítottam a reggelt, nem a lével. A kettő között és a reggelit megelőzően várni kell 15-30 percet.

Nekem ez elég nehezen ment, mert így a reggeliig eleve eltelt majd’ 1 óra, ráadásul közben még készülődni, gyereket összeszedni, elindulni meg minden, rendesen kitolódott még ez az 1 óra is többre. Ekkorra már egyébként is megéhezem, na, de, ami a rostos zellerlé után következett, az kegyetlen éhség volt😀

Egyik pillanatról a másikra, tök váratlanul, ajtóstol rontott a házba az éhség, de olyan mértékben, hogy a szemközti asztalt is egybe le tudtam volna nyelni. Konkrétan remegtem és úgy éreztem magam, ha nem kapok AZONNAL kaját, átváltozom valami szörnnyé.

Tudok én is éhes lenni, de ennyire még sosem kerültem sokkosan éhező állapotba, pláne nem ilyen durván.

Utána változtattam a menetrenden és leszűrtem a zellerlevet, amit éhgyomorra ittam, majd kb. 20 perc múlva fél liter citromos víz, aztán megint kb. 20 perc és reggeli. Ez így egész baráti volt, nem lettem farkaséhes, pont jól ment minden.

Az éhséget az elején nem tudom, hogy a más menetrendnek, vagy a rostos fogyasztásnak köszönhettem, vagy maga a zeller hatásának, mindenesetre nem volt annyira jó, hogy újra rostos levet igyak citromos víz után aztán éhen haljak.😀

Zeller gumó

Ezen a hatásán kívül még egyetlen egy dolgot figyeltem meg. Ismerős a lábikra görcs kifejezés? Amikor beremeg magától a lábad, pont, amikor el akarsz aludni és állandóan felébreszt. Na, nekem ilyesmi van/volt már egy pár éve. Eléggé rendszertelenül tör elő és nem drasztikus módon, hanem csak bemozdul 2-3x egy pillanatra a lábam és kész.

Anno, amikor nagyon kimerült voltam, volt ettől egy kicsivel rosszabb is a helyzet, de összességében az alvásomat nem akadályozta, csak az elalvásnál gonoszkodott néha oda.

A csodazeller elvileg ezt a problémát is megoldja. Most nem mondom azt, hogy nekem is ez oldotta meg, mert, mint mondtam, hullámokban tör rám és teljesen random, hogy mikor van nyugvó fázis és mikor jön elő. Mindenesetre a nyugvó fázis most egybeesik a kúra kezdetével, szóval ez is ilyen vagy-vagy helyzet, amit nem lehet a csodazeller 100%-os gyógyító hatásai közé venni, ami biztosan bizonyított is.

Annak ellenére, hogy teljesen egészséges vagyok, úgy tűnik, nem vagyok a legjobb alany a csodazeller bizonyítására. Látjátok, hogy mennyi életkörülmény és apróság is tudja befolyásolni az életünket.

Valahányszor azt mondják, hogy 1 dolog kigyógyít minden bajodból, csak mellette egyél egészségesebben és kezdj el mozogni, (magyarul válts életmódot és szedd mellé a méregdrága bogyót), valószínűleg nem a méregdrága bogyó okozza a javulást az életedben, hanem a mellé javasolt életmódváltás.

Az életmódváltás a tányéron kezdődik

De ne legyünk elkeseredve, hiszen a korábban felhalmozott rossz sem 2 hét alatt került a szervezetünkbe, hanem évek alatt. Nem várhatjuk el a csodazellertől, hogy 2 hét alatt megoldja életünk minden baját, úgyhogy én még további esélyt adok neki. A javasolt kúra is minimum 30 napos egyébként, de inkább 60, vagy 90 napos.

Én még az elején járok, és lehet, hogy emiatt nem érzek túl sok változást. Lehet, hogy a változás már elindult csak még nem érzem. Az is lehet, hogy az egész egy nagy nulla és nem ér semmit. Sok itt a lehet. Egy viszont biztos, veszítenivalóm az nincs ezzel a kúrával, úgyhogy még folytatom egy darabig és meglátjuk mennyire redukálódik a sok “lehet”.

Személyre szabott étrendért, személyre szabott receptekkel, kattints ide: Program csomagok.

Vissza