Vegán barackos sajttorta

Balázs szülinapjára készítettük Bazsival és nagyon nagy sikere volt!

Szerencsére nem egy bonyolult recept, ráadásul Isteni barackokat kaptunk hozzá, úgyhogy adott volt az ízesítés.

Először almalével terveztem a tetejét (ami nem zselatinos!), de aztán Bazsi mondta a boltban, hogy legyen baracklé. Milyen igaza van! :)

Természetesen most sem tudtuk megállni, hogy ne vágjuk fel egyből, úgyhogy egy kicsit szét is esett a friss szelet, de, ami a hűtőben dermedt már pár órát, az teljesen tartotta a formáját, nem csúszott/folyt semerre.

Vegán barackos sajttorta

Gombás szendvics

Ebben a nagy nyári melegben nem sok lelki erőm van órákig ácsorogni a konyhában és sütni/főzni, ráadásul étvágyam sincs akkora.

Általában ilyenkor tényleg csak pár perces kajákat dobok össze, amik könnyed falatok, nem terhelik le teljesen az emésztőrendszeremet.

Ez pont egy ilyen recept, hiszen szinte minden nyers benne, ami nagyon jól frissít és el is telít az ilyen meleg napokon.

Maga az egészség ez a szendvics, ami tápláló, könnyű és nem is kell vele sokat vacakolni.

Gombás szendvics

Vegán chilis bab

Ez a recept konkrétan 5 percembe telt. Nagyon gyors és laktató.

Igazi rohanós napokra való, vagy nyárra, amikor olyan meleg van, hogy 5 percél tovább nem akarod fűteni a konyhát az ételkészítéssel.

Ráadásul finom is, így teljes az öröm!

Nem is volt sok időm pepecselni, mert a család elment biciklizni, nekem meg maradt kb. 1 órám magammal foglalkozni, amit nem tölthettem el a konyhában ácsorgással, de az éhséget mégis csillappítani kellett valamivel, amihez nem akartam egy gyors, egészségtelen megoldást választani.

Nem is volt itthon sok minden, egy kis fagyasztott kukorica, megláttam mellé a babkonzervet és már tudtam is, hogy mi kell nekem!

Vegán chilis bab

Thai jellegű tészta

Ez egy meglepően finom recept, amire mostanában nagyon rákaptunk a családdal!

Először kicsit furcsának tűnt az alapanyagok összeállítása, de a végeredmény tényleg olyan, mintha egy távolkeleti étteremben ettem volna.

Már többször is próbáltam, hol sima tésztával, hol üvegtésztával és a zöldségeket is kedv szerint lehet benne variálni, hogy még "távolkeletibb" legyen az élmény.

Thai jellegű tészta

Vegán áfonyás sajttorta

Bazsi szülinapjára készült és nagy sikert aratott! Eléggé laktató is, mindenféle állati eredetű összetevőtől és gluténtól is mentesen!

Sütni nem kell, csak egy aprítógépre, fazékra és egy habverőre van hozzá szükség.

Én előtte való este készítettem el, fürdetés és elpakolás közben, alig tudtam tá odafigyelni, úgyhogy hanyag módozatban és sietősen is simán megállja a helyét!

vegán áfonyás sajttorta

Babfasírt hagymás édesburgonyával és fokhagymás szójajoghurttal

Az édesburgonya olyan sokszínűen használható. Általában simán csak megsütöm, de most nem annyira vágytam az édes ízére, így sós verzióban készítettem el.

Mellé kellett valami, ami kicsit más állagú, ezért a fasírtra voksoltam.

Hogy az ízek kiteljesedjenek és szaftosabb legyen az egész étel, kreáltam hozzá gyorsan egy jó kis fokhagymás öntete. Isteni lett!

babfasírt hagymás édesburgonyával