Miért nem tudsz lefogyni?

Az előző bejegyzésemben arról írtam, hogy: (klikk ide ->) hogyan éltem meg a pajzsmirigy alulműködést, ami nagyon sok nőt szintén érint.

Ez, bizonyos esetekben szoros összefüggésben van azzal, hogy miért nem tudsz lefogyni.

Szinte a legutolsó lenne, amire gondolnál a fogyókúrával kapcsolatban, hogy valamilyen betegségben szenvedsz. Elvére nem folyik az orrod, nem vagy lázas, stb., akkor mégis hogy lennél már beteg?!

A gyorstalpaló fogyókúrákkal való folyamatos kísérletezgetésnek pontosan ilyen sunyi ára van!

Természetesen nem minden esetben beszélhetünk a háttérben meghúzódó betegségekről, ha nem tudsz lefogyni, azonban figyelmet kell szentelni erre is, ha már semmi más nem működött.

Lássuk is, hogy mik lehetnek az okai, ha nem éred el a célod és nem tudsz lefogyni!

Szerencsés esetben, tényleg csak arról van szó, hogy sürgeted a dolgot, gyorsabban várod az eredményt, pedig minden rendben megy, szépen araszolnak le a kilók, egyszerűen csak türelmetlen vagy. Ez teljesen érthető, hiszen minél hamarabb akarsz tetszeni magadnak a tükörben. Vedd figyelembe, hogy idő volt, mire meghíztál, idő lesz az is, mire leadod a plusz kilókat. Ha minden szépen működik és hetente 0,5-1 kg fogyás van (ez a felesleg mennyiségétől is függ, egyénenként), az teljesen jó, és el fogod érni a célod, légy kitartó!

Megcsinálom, kitartás!

Akkor sem biztos, hogy háttérbetegségre kell gondolni, ha egyszer elindult a fogyás, de most megállt. Itt nagyon sok féle variáció fennállhat, de lehet, hogy elegendő egy-két étrendbeli módosítás és újra beindul a fogyás.

Gondolok itt arra, hogy például változtatsz a makrobevitel arányokon. Sokszor ezt nem veszik figyelembe és végig az elsőre kiszámolt adatokkal dolgoznak hónapokon át. Viszont, ha a kezdeti állapottól fogva lefogytál pl. 10 kilót, akkor már kapásból más lesz a tápanyagigényed, mint korábban, amihez igazítanod kell az étrendedet.

Az is lehet, hogy gondoltál már erre, ki is igazítottad a makrókat és az étrendedet, de még mindig nem mozdul a mérleg. Itt már érdemesebb nagyobb hansúlyt fektetned a makrók fajtáira és minőségére. (Erre egyébként is nagy hangsúlyt kell fektetni, de, ha kezdő vagy, valószínűleg nem ez lesz az elsődleges szempontod). Az össz. kalória maradhatd, mellette hintáztathatod a szénhidrát beviteledet, amihez igazítod a fehérjét és azsírt.

Gondolhatod azt is, hogy "Én már mindent kipróbáltam és nem megy!". El kell, hogy mondjam, hogy ebben az esetben, ha még mindig nem mennek le a kilók, akkor még nem próbáltál mindent, hiába hiszed ezt. Tudom, hogy vagy 120 féle diétát és fogyókúrás trükköt/kiegészítőt és mindenféle furfanggal megpróbálkoztál már, hiszen a média pontosan erről szól, hogy ezeket eladják neked. De nem ezeken múlik. Ha ezeken múlna, már lefogytál volna és nem lenne gondod.

Én már mindent kipróbáltam! - Biztos?

Ilyenkor már érdemes szakemberhez fordulnod, mert laikus szemmel nem biztos, hogy rá fogsz jönni, hogy mit/hol rontasz el. Itt még mindig lehet, hogy valamilyen egyszerűbb étrendbeli dolog van csak, ami egyelőre nem okozott komolyabb gondokat. Ha így van, akkor ez a legjobb időpont nyakon csípni a turpisságot, mert még, ha ebből elindulna valamilyen tápanyaghiány, amiből később betegség lehet, azt ilyenkor a legkönnyebb visszafordítani és pótolni.

Rosszabb esetben, már évek óta próbálkozol, kipróbáltad a létező összes netes/fórumos/blogos/Facebook csoportos/magazinos, stb. diétát, de semmi. A szervezeted már küzd valamilyen tápanyag/ásványianyag hiánnyal. Talán már tüneteid is vannak. Kezdesz belefáradni és egyre csak rosszabb. Puffadsz, pattanásos vagy, kiütéseid vannak indokolatlan helyen, hullik a hajad, száraz a bőröd, ingazodik a vérnyomásod, felborult a ciklusod és naphosszat sorolhatnám még a tüneteket.

Ezezk a tünetek nem úgy működnek, hogy van egy darab betegséged és amiatt van minden. A szervezetünkben minden mindennel összefügg! Ha pl.: tápanyaghiányból dakadóan elindult a pajzsmirigy alulműködésed, az már hozza magával a mellékvese kimerülését, később a női nemi ciklus felborulását, mivel ezek mind a hormonrendszerhez köthető panaszok. Ha az egyik hormon borul, az rántja magával a többit is. Nem lehet őket elkülönítve kezelni, komplexen kell az emberi szervezethe hozzáállni.

Amint látod, innen már elindultunk a hullámvasúton, ami számos irányba elkocsikázhat. Mellékvese kimerülés, pajzsmirigy alulműködés, pajzsmirigy túlműködés, inzulinrezisztencia, ételintolerancia, allergiák, hormon gondok, felborult ciklus, nem jön össze a baba, magas vérnyomás/alacsony vérnyomás, cukorbetegség, Basedow-kór, stb.

Ezek már mind olyan betegségek, amiknek a nevükkel találkozhattál. Mind olyan tünetegyüttesek, amelyek nagyon hasonlók és már nevükön is lehet nevezni a kórképet, tehát magának a betegségnek konkrét neve is van. Diagnosztizál az orvos számos kivizsgálást követően, kapsz egy "nevet", hazamész, ráguglizol és ásod a sírod. Teljesen padlót fogsz, nem erre számítottál.

Ezeknek a betegségeknek a nagy része visszafordítható, gyógyítható egy SZÁMODRA HELYES ÉTRENDDEL. Nem egy divatdiétával, nem egy mintaétrenddel, nem egy fogyókúrás trükkel, nem porokkal és mindenféle kibúvóval, hanem egy olyan étrenddel, ami kifejezetten a te igényeid alapján lett összeállítva. Nem véletlenül nem működik mindenkinek ugyan az!

Személyre szabott étrend - manzeraniki.hu

Ennél a pontnál már nem tudod elkerülni, hogy szakemberhez fordulj, hacsak nem szeretnéd, hogy tovább romoljon az állapotod. Minél hamarabb váltasz életmódot, annál hamarabb tudsz regenerálódni és annál gyorsabban. Akkor is, ha mellette gyógyszert kell szedned. A gyógyulás gyorsasága függ az aktuális állapotodtól, a betegséged súlyosságától, a tüneteid mértékétől és attól is, hogy mennyire tudod magad tartani az új életviteledhez, tehát mindenkinél más a gyógyulás üteme.

Sajnos bizony vannak már olyan előrehaladott állapotok, ahol szövődmények is kialakulnak. Olyan állapotok, amik már nagyon komolyan és súlyosak. Vannak ilyen esetekben is csodás gyógyulási tapasztalatok. A teljes gyógyulás viszont sok tényező együttes függvénye, ami nem mindenkinél érhető el feltétlen. Ha nagyon előrehaladott állapotról van szó, teljes gyógyulás már nem biztos, hogy elérhető, hiszen ilyen állapotoknál már szervi érintettségről is szó lehet, vagy olyan esetről, ahol már kiműtötték az adott szervet vagy egy részét. Ebben az esetben természetesen és sajnos már nem fogjuk tudni visszanöveszteni az adott területet, a működése megszűnik, amire szintén oda kell figyelni és támogatni mellette a szervezetet, hogy a feladatait megfelelően tudja/tudjuk pótolni.

Bármilyen szakaszon legyél is most, az életmódváltás mindig a nywrő út! Akkor is, ha már előrehaladott betegségről van szó és akkor is, ha még csak pár plusz kilóval küzdesz. Ha az elején vagy, fontos, hogy megelőzd az esetleges betegségeket. Ha a végén vagy és már műteni is kellett akár, még fontosabb, hogy megfelelően támogasd a szervezeted mellékhatások nélkül!

Mindig van út a jobb felé, amihez nyitottnak, kitartónak, erősnek és céltudatosnak kell lenned. Ha ez megvan, megállíthatatlan leszel és biztos, hogy eléred a célod!

Személyre szabott étrendért, személyre szabott receptekkel, kattints ide: Program csomagok.

Vissza