Hogyan fogyj le 10 kilót nyárig?

Már csak pár hét és nyakunkon a nyár!

Minden női magazin és online felület ontja magából a sok okosságot, hogy hogyan tudsz ménél gyorsabban megszabadulni a kilóktól, te pedig azt sem tudod, hogy melyikbe kezdj bele.

Most akkor melyikhez vásárolj be? Melyikkel fogsz a leggyorsabban fogyni? Tartós lesz a fogyás?

Hatásos fogyókúra, lokális fogyás, gyors fogyás, lapos has titaki, kerek fenék 2 hét alatt...

Vajon megéri egyáltalán belekezdeni bármelyik ilyen felkapott, gyors fogyást ígérő diétába?

Hogyan fogyj le 10 kilót nyárig?

Fiatalabb koromban, amikor el voltam hízva, az összes ilyet kipróbáltam. Mindegy miről szólt, mindegy mennyire kellett magamat sanyargatnom, már az is mindegy volt, hogy mennyi ideig kell szenvednem, csak menjenek már le a kilók! Pontosan tudom, hogy mit érzel!

Az összes magazint megvettem és csináltam egy külön kis "fogyinaplót", amiben elkezdtem vezetni minden egyes étkezésemet. A füzet végére beragasztottam a magazinokból kivágott cikkeket a fogyókúrás tippekről és mozgásformákról.

Nekem a szüleim azt mondták, hogy fogyni csak mozgással lehet, így ez volt az első, ezzel kezdtem. A táplálkozásra nem figyeltem. Nem is lett semmi eredménye, csak küzdöttem és teljesen kétségbe voltam esve.

Aztán tovább kutakodtam és elkezdtem betartani mindenféle mendemondát: "Este 6 után ne egyél!", "Csak vizet szabad inni!", "Csak a kalóriákra kell figyelni, számolgatni kell!", "Ehetsz gyümölcsöt/Gyümölcsöt nem szabad enni!" (Most akkor melyik?!), és a sort még folytathatnám a végtelenseégig...

Odáig fajult a dolog, hogy napi 500 kalórián éltem, mellette iskolába jártam és annyi felülést csináltam, amennyit csak tudtam. Plusz egyéb gyakorlatokat is, majd, ha nem bírtam tovább és megettem egy kocka csokit, megbüntettem magam még 100 felüléssel.

Teljesen kizsigereltem a testem!

Nem is bírtam sokáig. Lement ugyan a kilók nagy része, de amikor újra elkezdtem enni, jött is vissza minden. Ismerős? Tipikus jo-jó effektus.

Gyors fogyás - van ilyen?!

Az én történetem folytatása durvább lett, amiről egy másik bejegyzésben fogok írni (itt: Pajzsmirigy alulműködés - az én történetem

).

Mindezt nem a magazinok okozták, hanem az akkori rossz gondolkodásmódom a fogyással kapcsolatban, amihez egy "tökéletes" kiegészítést nyújtottak ezek a félrevezető cikkek.

Számtalan nő küzd a súlyfeleslegével, amire óriási nyomást gyakorol a média, aki azt sugallja, hogy minél gyorsabban kell a feleslegtől megszabadulni. Nem azért, hogy egészséges legyél, hanem azért, hogy "szép" legyél. Egy hamis labirintusba csalnak.

Ezek a gyors fogyókúrák nem csak fizikailag, de szellemileg is ártalmasak. Megígérnek egy hazug dolgot, amit sehogyan sem lehetne tartani és a végén Te érzed magad rosszul emiatt, minth a te hibád lenne. De ez nem a te hibád!

Felejtsd el ezeket az őrült, gyors fogyást ígérő diétákat! Nincs kapszula, nincs pirula, nincs csoda fogyasztószer, nincs szauna öv, hasleszorító, tudja a fene, hogy még mi minden van, felejtsd el az összeset!

Elárulok egy titkot. Ha a fogyás előtt/helyett azt a célt tűzöd ki magad elé, hogy egészséges legyél és ezt érd el elsőnek, szinte magától megoldódik minden problémád!

Ha eléred az egészséget, a fogyás csak hab lesz a tortán. A tüneteid a multé lesznek. Nem lesz puffadás, elmúlnak a aknék, kiütések, görcsök, stb.

Ahhoz, hogy elérd az egészséget, rendszeresen kell mozognod és egy számodra egészséges étrendet kell követned.

A mozgás és az étrended kialakítását magadnak is elvégezheted, de, ha nagyon bizonytalan vagy, esetleg más egészségügyi panaszaid is vannak, érdemes szakember segítségét kérned, hogy megelőzd a bajokat!

Egészséges életmód, egészséges étrend

Hogy hogyan fogyj le 10 kilót nyárig? Kezdj el egészségesen élni, válts életmódot! Ez sokkal nehezebb lesz, mint x napig betartani egy sanyargató étrendet, de sokkal kifizetődőbb! Ráadásul, fenntartható is, és, ha belejöttél, már semennyi energiát nem igényel az odafigyelés, mert megtanulod és magától fog menni minden.

A magazinokból pedig kivághatod a csinos alakú nőket, beragaszthatod a tornagyakorlatokat és az is jó, ha vezeted a napi étkezéseidet, hogy nyomon tudd követni, mit hogy csinálsz, esetleg, ha mégis szakemberhez fordulnál, már egy kész naplóval tudsz előrukkolni, ami nagyon hasznos! (Én is mindig kérek táplálkozási naplót!)

Ezek a képek és gyakorlatok szolgáljanak motiváció gyanánt, de ne kösd hozzá a hiedelmeket, amiket a cikkek írói próbálnak meg beléd súlykolni!

Veled nincsen semmi baj! Meg tudod csinálni, más is megcsinálta már! Figyelj oda a részletekre, légy kitartó és ésszerű!

Az álomalakod és a -10 kiló csak tőled függ! Hajrá! :)

Személyre szabott étrendért, személyre szabott receptekkel, kattints ide: Program csomagok.

Vissza